Öt éve zajong a JazzaJ

2016.11.11.

Index

Kapcsolódó cikkünk": Zajt akartok?"

Öt éve tart Budapesten a JazzaJ, az improvizatív zenét, free jazzt, elektronikát, gépzenét, népzenét, világzenét meg annyi minden mást betonkeverőben összegyúró underground klubzenei sorozat (igen, underground, a szó szoros értelmében, vagy két éve az Auróra pincéjében leltek otthonra, előtte a Mika Tivadar földalatti termében zajongtak töretlenül).


A JazzaJ estek havi kurátori rendszerben szerveződnek, azaz minden hónapban van egy felkért zenész, aki négy estére ad hoc, vagy éppenséggel jól bevált társakat gründol maga mellé, hogy korábban sosem hallott/látott műsort adjanak az egybegyűlteknek. Véletlen? Aligha! hogy novemberben az Index saját Pándi Balázsa a soros kurátor, aki a hónap hátralévő részében még két alkalommal ül a dobok mögé az Auróra félhomályában.


A JazzaJ születésnapot szombaton héttől éjfélig ülik, táncolják a Trafóban, a line-up a következő: AMM (Rowe-Tilbury-Prévost) / Backer-Somló-Bolcsó-Hock-Porteleki / Dupla Clave feat. Kapusi / DJ Popdavec, az este Facebook oldalán bővebb infókat találni. Galériánkban az 2015/1016-os évad koncertjein készült fotókból válogattunk.

04 MAY 2016 // Peter Problem

Fotó: Nagy Attila Károly / Index